Enschede Stedelijk Lyceum

Architect:

bctarchitecten.nl

Opdrachtgever:

Het Stedelijk Lyceum

Uitvoering:

November 2008 – Juli 2009

Bijzonderheden:

Een huisvestingsonderzoek voor de ruimtebehoefte van nieuwe leerlingstromen van Het Stedelijk Lyceum in Enschede, resulteerde in een nieuwe onderbouwvleugel voor VMBO, HAVO, VWO. De nieuwe uitbreiding is na analyse van de locatie door de architect gekoppeld aan de bestaande B1-vleugel.

De uitbreiding staat ‘op poten’, vanwege de toekomstige uitbreiding voor leerateliers. In de nieuwe uitbreiding zijn leerateliers en instructieruimten opgenomen met eigen lockerruimten. Voor de bestaande bebouwing heeft een transitie plaatsgevonden voor modernere onderwijsbehoefte zijn de leerlingenentree, en -hal met loungeplekken, leerlingenbalie, bezoekersbalie en leerwerkpleinen / leerateliers ontworpen en gebouwd. Het bijbehorende terrein en sportterreinenen zijn ontworpen en opnieuw ingericht.