Multi Functionele Accommodatie De Zweede geopend in Boekelo (Tubantia)

BOEKELO – De dorpen Boekelo en Usselo zijn trots op hun nieuwe Multi Functionele Accommodatie (MFA) De Zweede. Dat bleek zaterdagmiddag bij de opening. Tientallen inwoners trotseerden de regen en liepen mee in een door muziekvereniging Unisson aangevoerde stoet vanaf het oude dorpshuis aan de Kwinkelerweg naar de nieuwe accommodatie aan de Boekelosestraat.
Voorzitter van de dorpsraad Jeroen Verhaak haalde in zijn toespraak voor de ingang van De Zweede nog eens de lange wordingsgeschiedenis aan. In 1998 werd voor het eerst geopperd een sportcomplex met een multifunctioneel gebouw en een sporthal te realiseren.
Bestemmingsplanperikelen

Het zat lang niet altijd mee. Onder meer bestemmingsplanperikelen verhinderden een snelle afbouw en noodzaakten het plan in fases uit te voeren. “Maar nu De Zweede klaar is wordt het ook de huiskamer van de buurt, aldus Verhaak. Gaby Stokkers van de bouwcombinatie Stokkers, Haafkes en Trebbe, die De Zweede realiseerde, benoemde expliciet de goede samenwerking tussen het stichtingsbestuur van De Zweede, de bouwers en de vele vrijwilligers, die een grote rol hebben gespeeld in de totstandkoming.

1,2 miljoen

Zowel Stokkers als voorzitter Jan Martin van Rees van het stichtingsbestuur van De Zweede riepen de aanwezige stadsdeelwethouder Patrick Welman op te helpen met de sportzaal, die nog tegen De Zweede aangebouwd moet worden. Bouwkosten: 1,2 miljoen euro.

Logo

Het oudste lid van de muziekvereneniging Koen Nijkamp en de jongste speler van voetbalclub Unisson Jasper Nijenhuis onthulden het roestvrijstalen logo op de gevel van het gebouw. Drie cirkels, die staan voor sport, cultuur en samenleving.

Bron: http://www.tubantia.nl/regio/enschede/multi-functionele-accommodatie-de-zweede-geopend-in-boekelo-1.4829490