Leesbanken uniek rustpunt in de natuur

Op vrijdag 16 april 2010 onthulde Landschap Overijssel een leesbank op Landgoed Hof Espelo in Enschede. Op de leesbank prijkt een prachtige dichtregel van Koos Geerds, Dichter bij Overijssel 2009 – 2010. Ook in vijf andere natuurterreinen van Landschap Overijssel is een zelfde bank te vinden. Deze banken vormen in totaal zes unieke rustpunten in de natuur. Vijf banken zijn financieel mogelijk gemaakt door Bouwbedrijf Stokkers uit Boekelo en één door de familie Hengeveld uit Deventer.

Rustpunt

De leesbanken vormen een uniek rustpunt in natuurterreinen De Horte, Reestdal, Lemelerberg, Regge, Dal van de Mosbeek en Hof Espelo. Dichter Koos Geerds liet zich er plekke inspireren tot prachtige dichtregels. Tijdens de onthulling vertelde Koos Geerds hoe hij tot de dichtregel voor Hof Espelo is gekomen. Met deze regel biedt deze leesbank niet alleen een heerlijk rustpunt, maar ook een vorm van natuurbeleving via de literatuur.

Veiling

Bouwbedrijf Stokkers uit Boekelo kocht de leesbanken op 8 oktober 2009 tijdens een veiling, waarbij diverse vormen van natuurbeleving onder de hamer gingen. Landschap Overijssel organiseerde deze veiling in samenwerking met de Military Boekelo Enschede. Natuurlijk staat naast de dichtregel ook de koper op de leesbank vermeld. Voor de Regge is dat de familie Hengeveld, voor de overige natuurterreinen Bouwbedrijf Stokkers.

Bankjes Landschap Overijssel