Leerling Richard Bremer naar Overijsselse kampioenschappen

Metselaar Richard Bremer (20) vertegenwoordigt in januar 2011 de SSB bij de regionale bouwkampioenschappen. De wedstrijden worden gehouden in het opleidingscentrum de Grift in Nieuwleusen. De beste twee metselaars, timmermannen en tegelzetters van de regionale bouwkampioenschappen mogen door naar de Nederlandse kampioenschappen in Bergen op Zoom.

Richard Bremer is geselecteerd door de SSB in overleg met Bouwbedrijf Sokkers. Alle drie blinken ze uit in hun vak, werken nauwgezet, snel en zijn stressbestendig. In december dookBram, Richard  de werkplaats van de SSB in. Daar ontfermde instructeur metselen Henk Schinkel zich over Richard. De training bestond uit het maken van wedstrijdopdrachten uit voorgaande jaren. Alle drie hebben zin in de wedstrijden en lijken geen last te hebben van zenuwen.

De SSB volgt de verrichtingen van haar kandidaten met grote belangstelling. In het verleden was de bouwschool al eens succesvol. Onder meer Michael Bremer, oudere broer van Richard, behaalde er zilver.

Voor Richard (op foto links) begon woensdag 22 december de kerstvakantie. Ze hervatten de training op maandag 3 januari. De regionale bouwkampioenschappen in Nieuwleusen vinden plaats op donderdag 13 en vrijdag 14 januari.